Старши треньорът на националния отбор на САЩ Грег Попович няма да може да разчита на звездите на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис на Олимпийските игри в Токио това лято, информира The Athletic.

Джеймс и Дейвис за взели това решение, тъй като искат да се възстановят от травмите, които ги мъчиха през голяма част от сезона. Джеймс пропусна рекордните в кариерата си 27 мача през редовния сезон заради проблеми с десния глезен, докато Дейвис успя да вземе участие само в 36 мача, като трябваше да се справя с травми в слабините и ахилеса. Самият Джеймс още преди няколко дни заяви, че е малко вероятно да се появи на Олимпийските игри.

Американците спечелиха златните медали в последните три издания на Олимпийски игри, но завършиха на разочароващото седмо място на световното първенство в Китай през 2019 година, когато участваха с изключително млад отбор. 

В Токио обаче се очертава да играят поне част от най-добрите играчи в НБА, като за момента изглежда сигурно присъствието на гарда на Портланд Деймиън Лилард. Плеймейкърът на Голдън Стейт Стеф Къри пък все още не е взел решение и шансовете да играе в Токио са 50:50, съобщава още изданието.