Леброн Джеймс оглавява листата от баскетболисти, които са на разположение на Грег Попович за предстоящите Олимпийски игри в Токио, обявиха от местната федерация.

Разширеният състав включва 44 играчи, деветима от които спечелиха злато в Рио. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс, който има злато и бронз, не участва на Игрите в Рио преди четири години, но може да играе на четвърта Олимпиада. Подобно постижение има само Кармело Антъни. Очаква се Джеймс да бъде сигурен избор на Попович, а фаворити за места в отбора на САЩ са още Антъни Дейвис от ЛА Лейкърс, Джеймс Хардън от Хюстън и Стеф Къри от Голдън Стейт. "Първата стъпка е да определим групата от 12 играчи, които ще представят САЩ на Олимпийските игри през 2020-а година в Токио.

Ще продължаваме да следим всеки един баскетболист от разширената група през остатъка от сезона в НБА, но изборът при всички положения ще бъде адски труден", каза директорът на отбора Джери Коланджело. Американският баскетболен тим има 18 медала от олимпийски игри, 15 от които златни.