Голямата звезда на Аржентина Ману Джинобили заяви, че в играта на САЩ има колебания в последните срещи, но въпреки това американците остават суперфаворит в четвъртфинала на олимпийския баскетболен турнир.

Аржентина загуби от Испания, а Литва отстъпи на Хърватия, което прави южноамериканците на четвърто място в група В. Така техен съперник ще бъде САЩ.

Двата тима често се срещат на Олимпийски игри, като именно Аржентина нанесе най-изненадващата загуба на американците, в Атина през 2004. Тогава аржентинците биха на полуфинал големия фаворит и после триумфираха с титлата.

Следващите две Олимпиади обаче завършиха с победи за САЩ срещу Аржентина, отново в полуфиналната фаза.

Сега отборите се срещат на четвъртфинал, а Джинобили заяви: "Все още смятам, че те са фаворит, но след видяното от последните им два-три мача, да, има някои колебания. И все пак, не ни се играе срещу тях. Тяхната атлетичност, талант и възможността във всеки момент да избухнат, са неоспорими." 

"Турнирът е доста по-оспорван, отколкото очаквах, на никого не е лесно. Бях много изненадан, два техни мача бяха на един изстрел от продължения или загуба. Изненадан съм, предвид видяното в контролата, която играхме срещу тях в Лас Вегас преди Олимпиадата, и гледайки състава им," завърши Джинобили.

Мачът е на 18 август, от 6.45 часа българско време.