ВИДЕО: Радо Стойчев: На верен път сме

Публикувана в 16:51 на 28 май 2012 1839 0

ВИДЕО: Радо Стойчев: На верен път сме източник: Gong.bg

„Имаме още много технически проблеми да изглаждаме, но пътят е верен! Надявам се, че и играчите го разбраха и повярваха на това, което им говоря!“, това каза пред Гонг старши треньорът на волейболните ни национали Радостин Стойчев при завръщането на тима ни от първия турнир за Световната лига. „Трите ни срещи от Световната лига ще бъдат много показателни, за да намерим точното лице на отбора. Говорихме след мачовете. Надявам се, че вече всички са убедени и оттук-нататък ни предстои работа. Обстановката в тима ни винаги е била спокойна. Относно пътя ни – говорим за технически неща, за стриктното спазване на отборната тактика“, допълни още селекционерът.

„Въобще не смятам да коментирам нищо по този въпрос!“, така отговори Стойчев на въпрос на Гонг дали има зад себе си подкрепа относно войната му Данчо Лазаров, след като президентът на БФВ получи опора от боса на ЛукОйл Валентин Златев, според Лазаров работи правилно, че е тъжно и неправилно играчи да сменят треньори, а треньори не може да сменят президенти на федерации.

„Отборът на Пакистан не го познавам! Франция очевидно е най-големият ни конкурент. От Египет познавам доста от състезателите, но още не сме анализирали игрите им от тази година. На карта основният ни съперник ще бъде отборът на Франция. Разбира се, че можем да победим Франция! Ние за това сме тук – да работим за тази победа“, така пък коментира пред Гонг следващите ни съперници в битката за олимпийска квота Стойчев.

С усмивка Стойчев пък сподели, че срещите с Португалия и Германия е водил по спортен екип, а не в костюм, защото в залата във Франкфурт е било много топло, а и са имали много работа да свършат.

Ето още от думите на Стойчев на летище София:

Мачът ни с Германия бе важен от психологическо естество за морала на отбора, но нищо не се е променило по отношение на нашата работа, нито относно ситуацията, в която се намираме. Немците разполагат с много и класни играчи, а и играят непрекъснато с променен състав, с което усложняват разузнаването им.

За обиграване на тима не може да се говори защото трима от основните ни състезатели не можаха да се включат в първите ни срещи от Световната лига. Ники Николов бе на преглед в Париж, Андрей Жеков остана тук да се възстановява, а Виктор Йосифов пропусна последния ни мач срещу Германия. Вече знаем точната диагноза на Николай, надявам се да може да се включи за квалификацията. Андрей също се подобрява с всеки изминал ден. Очаквам да ги имам на разположение през следващата седмица.

Абсолютно съм доволен от Цветан Соколов, от резултата, който даде в игра, но и от начина, по който влезе в една тежка ситуация и беше готов да даде всичко от себе си за отбора.

Твърде вероятно няма да имаме контроли до олимпийската квалификация, макар че се опитвам да направя нещо по въпроса. Ще бъде важно, ако можем да организираме една контрола, но не мога да Ви кажа още с кого и кога.

волейбол Радостин Стойчев
Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!