Ракета номер 1 на Великобритания при мъжете Анди Мъри призна, че ще му се наложи оттук нататък да бъде по-внимателен с характерния си цветист език на кортовете по време на Откритото първенство на Франция.

Шотландецът си осигури място в четвъртфиналите срещу Давид Ферер, след като в понеделник отстрани Жереми Шарди в четирисетов двубой.

28-годишният тенисист няма загуба на клей дотук през сезона, като спечели два турнира преди участието си на Ролан Гарос. Формата му обаче не е главната тема в Париж, където доста от наблюдателите се възмутиха от ругатните, които Мъри ръсеше по корта.

„Иска ми се да си мисля, че сега ситуацията е доста по-добра от преди“, коментира той. „Това е липса на късмет в тениса и доста често хората улавят тези моменти. Когато отиваш за кърпата си, микрофонът е точно там, а понякога забравям този факт.“

„В други спортове, като футбола например, езикът, който се използва, не е приятен, но камерата не е там през цялото време. Предпочитам да не ругая, ала като човешко същество, това е една от грешките, които допускам“, добави Мъри.