Номер 4 в света Мария Шарапова се класира за полуфиналите на Уимбълдън, след като победи американката Коко Вандевеге с 6-2, 6-7, 6-2.

Това бе и първи загубен сет за Шарапова, която взе победата, за да стигне за 20-ти път в кариерата си до полуфинал в турнир от Големия шлем. Рускинята за пети път е в Топ 4 на Уимбълдън, но не бе достигала тази фаза от 2011-та насам.

Руската тенисистка, която спечели титлата в Лондон през 2004 година, ще се изправи срещу победителката от двубоя между номер 1 в света Серина Уилямс и белоруската тенисистка Виктория Азаренка.

В друга среща от четвъртфиналите на Уимбълдън поставената под номер 20 испанка Гарбине Мугуруса победи със 7:5, 6:3 срещу 15-ата в схемата Тимеа Бачински (Швейцария). 

21-годишната Мугуруса за първи път достигна до полуфинал в турнир от Големия шлем, и стана първата испанка в този етап на Уимбълдън, след Аранча Санчес Викарио през 1997-ма.

Следващата съперничка на испанската тенисистка ще бъде победителката от мача между Агниешка Радванска (Полша) и Медисън Кийс (САЩ).