Вторият в основната схема на Ролан Гарос Роджър Федерер стигна с лекота до четвъртия кръг на турнира. Швейцарецът преодоля босненеца Дамир Джумхур за по-малко от час и половина и го би с 3:0 сета (6:4, 6:3, 6:2). 

Интрига имаше само в първия сет. В него имаше само една точка за пробив и тя беше реализирана от Федерер. Бившият номер едно в света проби за 4:2 и впоследствие затвори частта при 6:4 в своя полза. 

Във втория сет Маестрото нямаше толкова проблеми. Той направи два ранни пробива, за да поведе с 5:1. Впоследствие допусна леко отпускане и единият пробив беше върнат, но в крайна сметки спечели частта с 6:3. 

В решителния трети сет Федерер нямаше никакви проблеми и с лекота направи резултата 3:0 в своя полза след 6:2. Така швейцарецът за 11-а поредна година стигна до осминафиналите в Париж. 

Там той ще срещне победителя измежду представителя на домакините Гаел Монфис и уругваеца Пабло Куевас. Французинът е доста неприятен опонент за Федерер, докато Куевас наскоро загуби важни мачове от Маестрото.