Защитникът Симон Деспре вкара гол 2:21 минути след началото на продължението за победа на Питсбърг с 2:1 над Ню Джърси в мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

С това Пингвините спечелиха едва за втори път в последните си седем мача, докато Дяволите видяха края на своята серия от два поредни успеха в редовния сезон на лигата. Крис Куниц изравни двубоя при числено предимство за Питсбърг 3:11 минути преди финалната сирена на последната третина, с което развали перфектния за Кори Шнайдер мач. Той спаси цели 41 удара към своята врата, но не успя да спре шайбата на Куниц, а след това позволи и на Деспре да вкара победния гол от синята линия след отразен изстрел на Брендън Сътър.

Силната игра на Шнайдер не беше подкрепена от атаката на Ню Джърси, а това беше основният проблем на тима в петък вечер. Марк-Андре Флюри спаси едва 13 удара на своята врата, като той беше преодолян единствено от залъгващо движение на Стийв Берниер след 6:08 минути игра в последната третина. Кевин Шатенкърк вкара при дузпите, а Сейнт Луис победи с 3:2 Каролина за четвъртия си пореден успех в НХЛ. Райън Рийвс и Дейвид Бакс бяха точни в редовното време за Сините, докато Джейк Алън спаси 26 шайби преди перфектното си представяне по време на решителните свободни удари.

Патрик Кейн вкара два гола и подаде за още един при победата на Чикаго с 4:1 над Анахайм в друг интересен мач от петъчната програма на НХЛ. Патрик Шарп пък взе дейно участие и в четирите попадения в полза на Черните ястреби, които нанесоха второ поредно поражение на Патоците.

Резултати:

Ню Джърси - Питсбърг 1:2 след продължение
Каролина - Сейнт Луис 2:3 след дузпи
Колорадо - Нешвил 3:0
Ванкувър - Бъфало 5:2
Анахайм - Чикаго 1:4