Германецът Ерик Френцел, 20-ти в ски-скока, спечели световната купа по ски-северна комбинация за тази година още преди да се проведе ски-бягането в днешното състезание във финландския град Лахти.

Причина за това е отсъствието в днешното състезание на австриеца Бернхард Грубер, световен шампион по ски-скокове от голяма шанца.

Ерик Френцел има 861 точки и две състезания преди края на веригата за световната купа не може да бъде настигнат от Бернхард Грубер, който има 620 точки /дават се по 100 точки за победа/.

Победител в днешното състезание за световната купа по ски-северна комбинация стана японецът Акито Ватабе - 28:56,3 минути, следван от Йоханес Ридзек /Германия/ - на 3 секунди, Фабиан Рисле /Германия/ - на 9,1 секунди, и др.

Начело в класирането за световната купа по ски-северна комбинация след 15 от общо 17 състезания е Ерик Френцел /Германия/ - 869 точки, вече носител на световната купа, следван от Акито Ватабе /Япония/ - 641 точки, Бернхард Грубер /Австрия/ - 620 точки, Фабиан Рисле /Германия/ - 620 точки, и др./БТА