И четиримата българи отпаднаха на 1/16-финал в сноубордкроса на Европейския олимпийски младежки зимен фестивал в Австрия и Лихтенщайн. 

Стефан Вангелов, Валентин Миладинов, Константин Славов и Симеон Митрев финишираха трети в сериите си, което означава, че още в първия елиминационен кръг останаха извън битката за медалите. Така те се нареждат в местата от 33-о до 47-о място. Французинът Мерлин Сурже със 70,00 точки спечели златния медал, пред Фабиан Хартман от Австрия с  56.00, трети и четвърти са представителите на Германия Леон Бекхаус и Себастиан Пиетжиковски, събрали съответно 42,00 и 35,00 точки.

Дисциплината бе изтеглена ден по-рано в програмата поради опасения за влошаващи се атмосферни условия. Така утре, във вторник на младежкия фестивал в Австрия и Лихтенщайн ще ни представят следните 12 олимпийци: на гигантски слалом Михаела Кехайова и Даниела Елинова, на спринтовете в биатлона Стоянов, Георгиев, Яврийски и Велчев при момчетата, Тодорова, Величкова, Здравкова и Комитова при момичетата, на ски-скок Ивелин Митев и Мартин Зографски.

Стартът на Мартин е насрочен за същия час (след 15.00 българско време), в който е и стартът неговия брат Владимир Зографски на Универсиадата в Осърбле.