Треньорът на втория отбор на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че ще бъде много тъжко, ако рекордната покупка в историята на футбола и клуба Гарет Бейл не получи шанс да стигне до финалните на голям международен форум с родния си Уелс.

Крилото на „белия балет“ може да тръгне по пътя на велики играчи като Райън Гигс, Иън Ръш, Марк Хюз и Невил Саутол, които никога не са стигали до голямата сцена със представителния тим на родината си.

„Гарет отчаяно иска да стигне финалите на голям турнир с Уелс – той съвсем не искаше да си стои у дома през лятото, докато всичките му съотборници бяха в Бразилия“, каза Зидан.

„Ще е трагедия, ако той никога не получи шанс да се изяви на Световно или Европейско първенство. Той е един от петима най-добри в света – не е редно да не играе на такива форуми.“

„Един играч не може да класира цял отбор на Евро 2016 – Гарет обаче може да бъде лидер на Уелс. Няма значение срещу кого ще играят в квалификациите, когато Гарет е на терена, те разполагат с футболист, който може да им спечели мача“, завърши Зидан.