Дружина полска не успя да устиска аванса си от един гол в Дъблин срещу Ирландия и допусна изравняване в самия край за ремито 1:1.

Полша обаче запази лидерската си позиция с 11 точки. Двубоят бе от завързаната и интересна Група D, в която са още световните шампиони от Германия, които заедно с Шотландия са втори и трети с по 10 точки. Ирландците останаха четвърти със 8 пункта.

Груба грешка в защитата на ирландците в 26-ата минута позволи на Полша да поведе в резултата. Славомир Пешко успя да се пребори с двама защитници на домакините и с красив диагонален удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 0:1.

Ирландците започнаха да владеят по-дълго топката, но трудно стигаха до опасни ситуации пред вратата на „Дружина Полска“.

В 52-ата минута Роби Брейди е близо до изравняването за Ирландия, но ударът му срещна десния стълб на полската врата.

В 60-ата минута Брейди опита да тревожи отново полския вратар с далечен удар от фаул, който прати топката над вратата.

В 72-ата минута вратарят на поляците Фабиански с помощта на гредата отрази удар с глава на Роби Кийн и запази аванса на своя отбор в резултата.

Точно започна да тече добавеното време в мача, когато след изпълнение на корнер топката попадна у Шейн Лонг, който отблизо успя да промуши топката във вратата на Полша и фиксира крайното 1:1.