Националният селекционер на Италия Антонио Конте ще събере своите футболисти на лагер от 18 до 21 май. Очакванията са Конте да се върне към любимата си постройка 3-5-2, от което може да пострада Лоренцо Инсиние.

Лагерът на италианския национален отбор ще се проведе в Коверчано, а от състава на Конте ще липсват играчите на Милан и Ювентус, тъй като двата тима ще играят на финала за купата на страната на 21 май.

Другите футболисти, които със сигурност няма да се появят на лагера на Конте са Тиаго Мота, Салваторе Сиригу, Стефано Окака и Матео Дармиан.

Антонио Конте трябва да обяви окончателния си списък от 23-ма футболисти, които ще участват на Европейското първенство на 31 май.

На лагера в Коверчано се очаква да се появят някои от младите надежди, на които Конте обмисля да гласува доверие – Марко Бенаси, Даниеле Базели, Адам Мазина и Давиде Дзапакоста.

Заради липсата на Клаудио Маркизио, Конте е взел решение да промени схемата от 4-3-3 отново на 3-5-2. Това на практика означава, че Лоренцо Инсиние ще остане извън състава за Евро 2016. Това ще е голям удар за 24-годишния футболист, който през този сезон има 12 гола за Наполи, а също така е направил 10 асистенции.