Белгия записа втора победа в евроквалификациите. „Червените дяволи“ смачкаха с 5:0 Кипър в мач от група „В“. По този начин белгийците записаха първа победа, след като направиха две равенства в предишните два мача.

Белгия поведе в резултата в 21-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Кипър топката попадна в Маруан Фелайни, който я изпрати в долния десен ъгъл.

Домакините удвоиха резултата в 35-та минута, когато Еден Азар центрира в наказателното поле на Кипър, след което Кристиан Бентеке засече топката с глава отблизо и я вкара във вратата на Кисас.

Белгия отбеляза трети гол в 66-та минута, когато Маруан Фелайни стреля от границата на наказателното поле на Кипър и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Кисас.

Белгийците вкараха четвърти гол в 67-та минута, когато Аксел Витсел подаде към Еден Азар, който навлезе в наказателното поле на Кипър и след много техничен удар топката срещна левия стълб на вратата на Кисас и влетя в мрежата му.

Домакините реализираха пето попадение в 80-та минута, когато Раджа Наинголан асистира за попадението на Миши Батшуай.

Така Белгия се изкачи на третото място и скъси разликата от лидера Уелс. 

В другия мач от групата Босна и Херцеговина спечели с класическото 3:0 при гостуването си на Андора. Това е първи успех за балканския отбор в евроквалификациите.

И трите попадения за Босна отбеляза Един Джеко. Той бе точен в 13-та, 49-та и 62-та минута.

Класиране в група „В“:

1. Уелс 11 точки

2. Израел 9

3. Белгия 8

4. Кипър 6

5. Босна 5

6. Андора 0