Любовта към спорта има различни измерения. А заради любовта към волейбола хората от аматьорския волейболен клуб Ураган са се заели да възстановят и поддържат изоставено игрище за плажен волейбол в Пловдив. Водени от мотото „масов, свободен и безплатен волейболен спорт за всички“, хората от клуба начело с Димитър Димитров опитват да приведат в приличен вид игрището, чиято поддръжка е преустановена през 2012 година.

С усилията на волейболните любители обаче вече е сложена волейболна мрежа, поставени са линии, а игрището е изчистено. Предстоят и други подобрения.

„Ние аматьорите се опитваме да го поддържаме с наши средства и сили, а за общината не било никакво затруднение да отдели две три хиляди за обновление и подобрение на игрището”, смята основният двигател на проекта Димитър Димитров, който се надява на съдействие на някоя от отговорните институции в града и сподели трудностите, с които се сблъсква, пред Gong.bg.

„Нито един класически концесионер не може да си позволи игрището да е свободно и да му излезе сметката в същото време. Но мен финансовата изгода не ме вълнува особено, а – играта”, споделя още Димитров.

Повече за игрището в Пловдив можете да откриете във фейсбук групата - „Плажен волейбол и всякакви други весели мероприятия“. Там ще намерите информация къде и кога можете да поиграете волейбол, както и как можете да помогнете за добрата кауза.