През 2015 година България отново ще бъде домакин на турнир от Балканската верига по плажен волейбол за мъже и жени, реши Балканската волейболна асоциация. Плажният календар на БВА засега предвижда веригата да посети също Гърция и Турция. През 2014 година Балканската верига премина през Кърджали, както и през румънския град Тимишоара и сръбската столица Белград, а в самия край на годината мъжки турнир на закрито се проведе и в столицата на Турция Анкара, който бе добавен в последния момент, напомня bgvolleyball.com.

Точните дати и селища, в които ще се проведат балканските пясъчни надпревари, ще бъдат определени по-късно, най-вероятно през пролетта като, както обикновено, промени са възможни и вероятни.

Балканското първенство по плажен волейбол за младежи и девойки до 22 години пък ще бъде проведено в Македония, а форумът за юноши и девойки до 20 години ще се състои в Румъния.

Календарът на БВА предвижда и провеждането на първия Балкански детски фестивал по плажен волейбол. Домакин на събитието ще бъде Босна и Херцеговина. През 2014 с голям успех за първи път такъв фестивал, но по волейбол, се проведе в Истанбул.