ВК Марица (Пловдив) откри първия в България закрит корт за плажен волейбол, съобщиха от клуба. 

Закупеният през миналата зима балон вече е монтиран над пясъчното игрище до Гребната база и състезателките по плажен волейбол на пловдивския клуб вече го ползват за своята зимна подготовка.

Според предварителния план балонът трябваше да е готов миналата зима, но доставката му се забави и в крайна сметка монтажът логично бе отложен за тази есен. Така Марица стана първият клуб в България, който предлага целогодишна подготовка по този иначе предимно летен спорт.

На откриването присъства и президентът на Марица Илия Динков.  
“Плажният волейбол е спорт с едно чудесно настояще и особено за България, с едно чудесно бъдеще“, заяви той.  

“Убеден съм, че има смисъл да се инвестира в тази атрактивна дисциплина. Желанието на нашия клуб е да я развива паралелно с волейбола в зала, което ще даде възможност на нашите състезателки да се специализират. В предишните години момичетата, които играеха плажен волейбол през лятото, се връщаха в залата през студения сезон. Сега това вече няма да се налага и, когато дойде време за турнирите на пясъка, те ще са вече във форма и готови за нови победи. Също така очаквам, че възможността да се тренира плажен волейбол целогодишно и под ръководството на специалист, която нашият клуб вече предлага, ще привлече много нови деца, които да дойдат и да спортуват при нас", допълни той.

“Нещата вече започнаха да се случват“, добави Диана Малинова, една от най-реномираните състезателки по плажен волейбол в България и треньор в Марица.  

“Има още малко довършителни работи около балона, но скоро всичко ще е както трябва да бъде. Готова съм да се отдам изцяло на развитието на този спорт в България и да предам опита, който имам, на подрастващите. Това е едно ново начинание и всеки, който има желание, би могъл да опита", допълни Малинова.

ВК Марица обявява прием за деца, които желаят да тренират плажен волейбол, без ограничение във възрастта.  
За повече информация: +359-88-8555228, info@volleymaritza.bg.