Либерото на българския национален тим по волейбол Теодор Салпаров сподели, че класирането на Олимпийските игри в Рио през 2016-а е разковничето за бъдещето на българския волейбол.

Салпаров и съотборниците му заминаха за две контролни срещи със Сърбия преди Олимпийската квалификация в Берлин през януари.

„Смятам, че проведохме няколко тренировки на прилично ниво, което вдъхва оптимизъм. Надявам да се възстановят Виктор Йосифов и Тодор Алексиев, за да може да бъдем в най-добрата си формация, защото тук е разковничето за бъдещето на българския волейбол“, коментира Теодор Салпаров и продължи:

„Ако не се класираме за Олимпиадата не знам какво правим. Дали да не се търси някакъв цикъл с по-млади състезатели за следващата Олимпиада, а ако се класираме да се опита тази формация да постигне един медал от Олимпиада.“

„Нашите шансове винаги са, когато тръгнем да играем мач за мач. Смятам, че ще е много тежко. Ние сме такъв отбор, който ако тръгне добре от първия мач може да направи много силен турнир. Надявам се да е така и на Олимпийската квалификация“, каза още Теди Салпаров и добави:

„България винаги е била ощетявана на такива форуми или квалификации, но това на нас ни е помагало. Имаме силите да се преборим без значение, че наистина е тежка програмата за нас.“