Националният ни тим по волейбол замина за Белград без Цветан Соколов. Оторът ни ще изиграе две контроли със Сърбия преди Олимпийската квалификация в Берлин. Мачовете са тази вечер и във вторник. Соколов пък продължава подготовката си в София.

„Искам да видя какво е игровото състояние на всички. Болежките са част от спорта. Въпросът е да успеем да ги ограничим. Една част от хората са с по-сериозни травми. Алексиев се оказа, че има разкъсвания леки на две връзки на глезена и ще преценяваме евентуално, ако играе да е за втория мач. Сравнително бързо всички влизат в схемата. Една от основните цели за Нова година ще е да не се прекалява“, коментира селекционерът Пламен Константинов на летище София.

„Няма какво да се притесняваме. В крайна сметка хората играят в сериозни първенства. Играят при големи натоварвания. Просто се надяваме болежките да не са сериозни. Ще преценяваме на момента. Има шанс с обши линии всички да са готови за олимпийската квалификация“, заяви още Константинов и продължи:

„Напрежение ще има. Нормално е всички да се оглеждат в отбора и да очакват класиране. Няма начин без напрежение да се играе на най-високо ниво. Въпросът големият е да не бъдат натоварвани с нереалистични очаквания. Малко да бъдем по-тихи и по-приземени.“