“По-добре е да скачаш и да летиш в безтегловност, от колкото да се оплакваш“, каза старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов на път за първия мач от Шампионската лига. Философски, но позитивно и мотивирано въпреки всичките си проблеми и затруднения и този сезон за пореден път червените ще се опитат да са на ниво в най-елитната клубна надпревара на Стария континент.

Ето какво каза на летище София Александър Попов:

Участието ни за пореден в Шампионската лига е най-големият ни успех в настоящата ситуация! За никой не е тайна, че имаме финансови проблеми. За никой не е тайна, че с месеци не сме взимали заплати. За никой не е тайна, че през всичките тези месеци и години сме били едно цяло. Истина е, че отборът не е със същия блясък. Няма ги Теодор Тодоров, който е в чужбина, няма го Теодор Салпаров, който е контузен, няма ги Портуондо и Мейо, но въпреки това ние сме тук на летището и от два месеца тренираме усилено ккато и миналата година. Със същия спортен морал ще се явим на това състезание. Струва си! Естествено си струва. Защо го правим всичко това? Защото така трябва! Защото по-добре е да скачаш и да летиш в безтегловност, от колкото да се оплакваш. В цяла България в различни сфери съм се нагледал и наслушал оплакващи се хора. За съжаление нашата лоялност и мълчание се приемат като слабост, което е пълна идиотщина.

Не знам до къде може да скочим, но единствени правим нещо и се стремим да продължим. Това е най-важното от всичко.

Ние заедно с ръководството на ЦСКА, което прави огромни усилия, за да реализира мечтите ни през тези години, продължаваме за скачаме метафорично казано и да се опитваме. При нас в малкия микрокосмос, който се нарича ЦСКА не е така. Ние не се оплакваме, правим всичко по силите ни. Обединяващото е любовта ни към клуба и отговорността ни към феновете и към самите нас. Защото това е спортът. Защото без това няма мечти! Някои обаче това не го разбират.

Президентът ни прави всичко възможно да ни помогне и до нова година трябва да има някакво решение. И го заслужаваме. Убеден съм, че всички ще намерим изход. Трябва да съм оптимист. Надеждата я име и ще продължим да се борим. Имаме нова екипировка на италианска фирма, която чрез нас ще се опита да се популяризира.

Искаме да правим нещата тук в България! Дано е заразително! Разчитам, че в новата зала ще има хора, които ще ни подкрепят както трябва и ще разберат посланието ни, че никой не се е отказал и продължава да се бори.

Теди Салпаров съвсем скоро ще бъде възстановен. Карвальо успяхме да го картотекираме в последните секунди, като това е изстрел в тъмното. Той не е тренирал последните два месеца и на първите мачове съм скептик дали ще може да ни помогне, но има качества. Хубаво е, че след първите ни два мача имаме почивка и след това ще ни помогне. Георги Манчев не пътува с нас сега. Следващият мач вероятно ще бъде в 12-те.

Аркас са истинският фаворит в групата. Освен финансови имат и много силна селекция. В турското първенство играят с двама чужденци, а допълнително още трима само за Шампионската лига. На фона на нас и другите два отбора са явният фаворит. Хубаво е, че ги срещаме там първи мач и последния кръг сме им домакини. Това е най-добрият вариант за нас.