С пълна група и нова екипировка тази сутрин волейболистите на ЦСКА заминаха за първия си мач от Шампионската лига. Със самолет до Истанбул и оттам за Измир червените отпътуваха за гостуването си на Аркасспор утре от 19 часа българско време.

Александър Попов взе със себе си освен основните играчи, възстановяващия се след операция на коляното Теодор Салпаров и картотекираният вчера бразилец Карвальо. Либерото обаче няма да играе, а ще гледа от трибуните. В групата не попадна вторият разпределител Георги Манчев, който обаче за следващия мач ще бъде в 12-те.

ВИДЕО: С дух, нова екипировка и Салпаров като зрител, ЦСКА замина за Турция

източник: снимки: Gong.bg

Салпаров сподели, че противникът Аркасспор е фаворит. “Дано покажем добър волейбол и загубата да не е разгромна. Навън каквото откраднем е добре дошло. Искам да подкрепя момчетата. Отборът ни не е в най-доброто си състояние. Бразилецът не е тренирал от доста време и според мен двамата едновременно ще влезем във форма. Кракът не бе били, а започнах да играя и волейбол“ допълни либерото.

ВИДЕО: С дух, нова екипировка и Салпаров като зрител, ЦСКА замина за Турция

източник: снимки: Gong.bg

ЦСКА пък вече има нова екипировка и за официалните екипи от италианска фирма, която чрез тях за първи път ще се покаже у нас.

Въпреки трудностите, липсата на заплати и променена селекция, ЦСКА отново ще участва в най-престижния клубен турнир на Европа. “Струва си. Ние не се оплакваме. Обединява ни обичта към клуба. Самото ни участие в Шампионската лига е най-големият ни успех. Не сме със същия блясък, но скачаме и летим“, философски каза треньорът Александър Попов.