Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов бе доволен от показаното от неговите волейболистки във втория финален плейоф срещу ЦСКА в Националната волейболна лига за жени. Наставникът на "жълто-сините" изрази увереност, че отборът му ще успее да затвори серията още в следващия двубой в София и да завоюва десета поредна титла в шампионата.

"Днес играхме по-силно на фаза блок-защита. Нямахме толкова успешни точки от блокада, но имаше ситуации, в които успяхме да обработим първо топката на блок и това да ни даде възможност да играем силно на контраатака. Това бе голямата разлика в сравнение с вчера. Другото, което допринесе за успеха, бяха нашите правилни решения в атака. Днес изиграхме по-правилно ситуациите", коментира Крачанов.

"Днес бяхме много по-фокусирани от самото начало и това си пролича на терена, макар че имахме отпускане във втория гейм. Пак редувахме силни със слаби моменти и позволихме на ЦСКА да се възползва, за да се закачи и да бъде близо до спечелването на втората част. Предстои ни ден почивка, в който да се абстрахираме от всичко. Най-вече за състезателките - чисто психологически да избистрят главите си и след това да влезем фокусирани за третия мач. Нашата цел е да отидем в София и да затворим серията по категоричен начин, за да не даваме възможност на отбора на ЦСКА да се възползва", каза още наставникът на Марица.