Голям трансферен удар обявиха от волейболния Нефтохимик. Договор с клуба подписа френският национал Франсоа Ребейрол, който бе в селекцията на "петлите" при титлата в Лигата на нациите. 202-сантиметровият посрещач идва от Ница.
 
През 2022 г. италианската легенда Андреа Джани, който е селекционер на Франция, включва в списъка с картотеките за ВНЛ и Ребейрол. Тогава „петлите“ печелят златните медали с 3:2 във финала със САЩ. Новото попълнение на ВК Нефтохимик 2010 има с „петлите“ сребро от Олимпийския младежки фестивал в Гьор (Унг) през 2017 г.
 
Франсоа, който на 2 юли ще навърши 25 години, започва кариерата си при мъжете в Кан през 2013 г. През 2018 г. е избран в сборна формация на юноши от неговата възраст (Франс Авенир), която се състезава в първенствата на Франция като отделен отбор, базиран в Монпелие. Така юношите, които представят Франция в международни турнири, водят централизирана подготовка.
 
През 2018 г. новият посрещач на бургаския тим се връща за една година в Кан, а през сезон 2020/2021 носи екипа на Аячо. През 2021/2022 е част от тима на парижкото предградие Льо Плеси-Робенсо. В Ница играе през последните два сезона.
 
Във ВК Нефтохимик 2010 вече се завърна французинът с български корени Аксел Трухчев, а с клуба подписа и словашкият централен блокировач Шимон Крайчович.