Григор Димитров и Томаш Махач играят при резултат 7:6(5), 4:6, 2:3 в мач от 1/8-финалите на турнира във Виена. Мачът вече започна и в Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно за вас! 


Първи сет:

Мачът започна с дълъг и напрегнат сервис гейм за Григор, който продължи цели 8 минути. Въпреки трудностите, той успя да наложи волята си и да открие резултата в мача.

Махач изравнява резултата след нов оспорван гейм, в който и двамата тенисисти демонстрират впечатляващо ниво на игра. Началото на мача се развива с високо темпо и напрежение, като всеки от тях се бори за контрол върху събитията на корта.

С мощен ас по диагонала, Григор печели безапелационно своя сервис гейм на нула.

Мачач печели гейма си на 30 след няколко оспорвани разигравания и успява да изравни резултата в сета. Двубоят продължава с висока интензивност, като и двамата тенисисти показват стабилна игра.

В нов дълъг и оспорван гейм, Махач успя да пробие Григор и за първи път в мача повежда в сета. Пробивът дава значително предимство на чеха, като напрежението върху Григор нараства.

Григор се мобилизира и моментално връща пробива, което възстановява шансовете му за победа в първия сет. Със мощни удари и стабилна игра, той демонстрира решимост да се бори до края.

Българинът излиза напред в резултата след бърз гейм, спечелен на 15, в който сервисът се оказа основното му оръжие. 

Чехът веднага отговаря с гейм на 15, и резултатът става 4:4 преди решителните моменти на първия сет.

Григор печели гейма си и се доближава само на гейм от спечелване на първия сет. С отлична игра и стабилен сервис, той поставя чеха под напрежение и демонстрира решимост да завърши сета в своя полза.

Махач не допусна пробив и печели сервис гейма си уверено, след като отпусна само една точка на Григор. Със стабилно представяне и прецизен сервисттой успява да изравни резултата в сета. 5:5

Българинът си гарантира минимум тайбрек след нов убедителен гейм и ще потърси пробив в последния възможен момент, с който да си осигури победата в сета. 

Григор започна силно в сервис гейма на Махач и спечели първата точка с мощен форхенд по обратния диагонал. Въпреки трудностите, Маач успя да спечели гейма си, и така първият сет ще бъде решен с тайбрек. 

Тайбрекът започна с доминация за сервиращите, като всеки от двамата печелеше точките на свой сервис. Първият минипробив стана при сервиса на Григор, като след много красиво разиграване, Махач завърши с уникално стоп воле и поведе с 5:3. Григор успя да върне минипробива, след като предизвика грешка на чеха и изравни за 5:5. След двойна грешка от страна на Махач, Димитров стигна до сетбол и с мощен форхенд спечели първия сет. 

 

Втори сет:

Махач даде начало на втория сет с убедителен сервис гейм, а Григор отговаря с бърз гейм на 0. Двамата тенисисти започват стабилно в началото на втория сет, демонстрирайки висока форма и концентрация.

С мощен форхенд по диагонала, Махач затваря втория си гейм и отново повежда във втория сет с 2:1.

Григор не допуска пробив и благодарение на силния си сервис, печели гейма си на 15, изравнявайки резултата за 2:2.

Махач също загуби само една точка в гейма си и отново е напред в резултата.

С прекрасно воле в опразнената част на корта, Григор печели гейма си и изравнява резултата за 3:3. Тази точка демонстрира не само техническите му умения, но и стратегическото му мислене на корта.

Махач също е убедителен в гейма си и повежда с 4:3. И двамата тенисисти не дават шансове в сервис геймовете си, което предполага, че е много вероятно да наблюдаваме нов тайбрек.

Григор печели гейма си на 0 след страхотно сервиране и изравнява резултата за 4:4. С мощните си удари и прецизност в сервисите, той демонстрира отлична форма в този важен момент от мача.

Махач загуби 2 точки в сервис гейма си, но все пак успя да поведе с 5:4. 

Махач реализира пробив, след като поведе с 0:40 на сервис на Григор. Българинът спечели следващите 2 точки, но с двойна грешка предаде гейма, а с него и сета. 

Трети сет:

Григор стартира силно в сервис гейма на Махач, като взе първите точки, но чехът не допусна изненада и бързо възстанови контрола.

Българинът показа колебания в гейма си, изоставайки с 15:40, и Махач се възползва веднага, реализирайки първия пробив в третия сет. С този пробив чехът увеличава предимството си и поставя Григор под сериозно напрежение.

Григор имаше шанс да върне веднага пробива, но Махач неутрализира възможността с мощния си сервис. След мощен бекхенд по правата, Григор си осигури нова възможност за моментален рибрейк, но отново не успя. Все пак, при третата си възможност, той съумя да пробие и се върна в мача, демонстрирайки своята решителност и борбен дух.

Българинът затвърди пробива и всичко в третия сет започва отначало при 2:2. С увереност и добра игра, Григор показва, че е готов да се бори за контрол в сета и да преследва победата.

Махач спря серията на Григор, печелейки гейма си за 3:2.