Световният номер 1 Новак Джокович нямаше никакви проблеми в двубоя си от третия кръг на US Open. Сърбинът разби с 3-0 (6-3, 6-3, 6-1) сета Ян-Ленард Щруф и се класира за следващата фаза на надпреварата. Джокович няма загуба от началото на годината.

Мачът между Джокович и Щруф започна доста равностойно. Шруф показа характер и на три пъти изравняваше на сърбина, за да се стигне до пробив за Джокович при 3-3, което се оказа решаващо за изхода на първия гейм.

В следващите два гейма световният лидер нямаше особени проблеми. Във втората част Джокович записа бърз пробив и в рано-рано взе нещата в свои ръце. Все пак Щруф се опита да отговори и намали до 3-4. Сърбинът реализира нов пробив, а това му позволи да удвои преднината си в срещата.

Вторият сет съвсем очаквано започна с надмощие на Джокович, който веднага записа пробив и поведе с 2-0. Щруф опита да отговори и в хода на сета успя да намали пасива си до 4-3, но след това Джокович стигна до нов пробив, който му позволи да удвои преднината си в мача.

В третия сет Джокович бе безапелационен, приключвайки сета само за 31 минути, а с това и мача.

В следващия кръг Джокера ще се изправи срещу Пабло Карено Буста, който заема 27-мо място в световната ранглиста.