Испанецът Карлос Алкарас постигна страхотна победа след невероятна петсетова битка срещу новия световен №1 Яник Синер, след която се класира на първия си финал на „Ролан Гарос“.

„Трябва да намериш радостта в страданието, това е ключът. Дори повече тук, на клей, на Ролан Гарос, дълги разигравания, пет сета, четири часа, трябва да се бориш, да страдаш, но и трябва да се наслаждаваш на страданието“, заяви Алкарас след успеха си.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Най-вероятно един най-тежките мачове в кариерата ми, както и онзи между нас двамата на Ю Ес Оупън 2022. Той е страхотен играч, той е екипът му са свършили страхотна работа. Победата срещу него е още по-сладка. Трябваше да се борим, миналата година срещу Джокович бях в подобна позиция, но знам, че трябва да останеш спокоен и да продължиш да се бориш. Но се получи страхотен мач, страхотни разигравания, много съм щастлив. Дочаках своя момент и се възползвах от него“, допълни испанецът.

На финала той очаква победителя от другия полуфинал между норвежеца Каспер Рууд и Александър Зверев от Германия. / БГНЕС