Ига Швьонтек, която в събота спечели за трети пореден път Откритото първенство на Франция, заяви, че не смята себе си за фаворит на започващия след три седмици турнир "Уимбълдън".

23-годишната полякиня, която е номер 1 в световната ранглиста, досега не е печелила най-големия тенис турнир на трева в света, като през миналата година отпадна на четвъртфиналите от украинката Елина Свитолина.

Сега Швьонтек ще започне подготовката си с участие на турнира в Берлин от 17 юни.

"Миналата година смятах, че мога да се адаптирам към играта на трева по-бързо. Тогава за пръв път играх в Берлин. Мисля, че сега ще бъде добре да направя няколко мача преди "Уимбълдън". От друга страна, аз все още се нуждая от почивка, тъй като играх практически във всеки възможен мач в Щутгарт, Мадрид, Рим и Париж. Трябва да се погрижа за себе си физически", каза Швьонтек, която премина през целия клей сезон само с една загуба, дошла в Щутгарт.

"Ще видя какъв е планът за "Уимбълдън". Мисля, че най-голямата разлика може да дойде от сервиса ми, който сега е по-добър. Но нямам големи очаквания. Топките, с които играем, са различни и цялата игра на трева е по-различна от тази на клей или на твърд корт. Но ще направя всичко по силите си, за да се представя по-добре. Мисля, че с всяка година се адаптирам по-лесно и ставам по-добра в турнирите на трева. Разбира се, ако можеше да играя на клей, винаги бих предпочела това", завърши Швьонтек./БТА