Броени дни остават до началото на Уимбълдън. Третият турнир от „шлема“ стартира на 1 юли, а мнозина ще се опитат да се „окичат със слава“ и да спечелят трофея. Карлос Алкарас ще защитава титлата си от миналата година, а тепърва ще стане ясно дали Новак Джокович ще вземе участие на „свещената трева“. 
 
Ако всичко се развие според очакванията, феновете на тениса по целия свят отново ще могат да се насладят на сблъсък между Яник Синер и Карлос Алкарас. Световният номер 1 съвсем наскоро триумфира с титлата в Хале и за пореден път показа, че може да бъде много опасен на всяка настилка. Алкарас от своя страна малко разочарова феновете си, след като изненадващо отпадна рано-рано на надпреварата в Куинс, допускайки поражение от Джак Дрейпър още във втория кръг. 
 
Среща между  двамата тенисисти, които ще „определят модата“ в следващите години е възможна на полуфинал, като до момента, испанецът води с 5 на 4 победи в преките двубои. Нещо повече, шампионът от Откритото първенство на Франция е в серия от 2 поредни победи срещу италианския си опонент, а дали ще гледаме нова среща между Синер и Алкарас, ще разберем скоро.