За някои специалисти, Ига Швьонтек е огромният фаворит за нова титла от „Големия шлем“. И въпреки че става дума за трева и стартът на „Уимбълдън“ е все по-близо, част от експертите вече изразиха своите предпочитания към полякинята, още преди изтеглянето на жребия за основната схема.

Бившият номер 4, Грек Русетски обаче, вижда нещата по съвсем различен начин и британецът очаква доста изненади на „свещената трева“.

„Странно е да чета и да виждам коментари колко голям фаворит е Ига за предстоящия „Уимбълдън“. Аз изобщо не споделям подобно мнение и това, че тя играе толкова добре на клей,  няма никакво значение. Тук говорим за различна настилка, като е напълно възможно да видим много изненади. Сякаш след случилото се на Откритото първенство на Франция, всички определиха Швьонтек за най-добрата и си помислиха, че тя може да спечели не само „Уимбълдън“, а и US Open. За мен, такива твърдения са пресилени, защото явно се забравя, че тук са Арина Сабаленка, Коко Гоф и Елена Рибакина. Моето мнение е, че световната номер 1 не е непобедима и считам, че в третата надпревара от Шлема шампионка ще бъде Гоф или Сабаленка“, каза Русетски.