Новият шампион на Откритото първенство на Франция Карлос Алкарас заяви, че изобщо не е очаквал, че може да спечели турнира. 

През последните седмици испанецът бе измъчван от травма, заради което пропусна турнира "Мастърс" в Рим и не успя да се представи по най-добрия начин в Мадрид. Въпреки това в Париж той записа впечатляващи победи, като в полуфиналите направи обрат в пет сета над новия водач в световната ранглиста Яник Синер, а във финала обърна и германеца Александър Зверев.

"Първо искам да поздравя Саша. Той прави страхотно начало на годината. Саша, ти полагаш огромна работа всеки ден. Знам, че премина през много трудности и контузии, но намери сили да се завърнеш още по-добър. Достигането до финал е огромно доказателство за твоите качества и се надявам, че ще имаш възможност да спечелиш тази титла", каза след победата си Алкарас.

"С екипа ми трябваше да минем през много трудности и да положим много усилия. В Мадрид не се чувствах добре. Този сезон имах много разочарования и не знаех какво ще се случи тук в Париж. Много съм щастлив, че имам такива хора до мен. Всеки в моя отбор дава всичко от себе си. Казвам често думата екип, но всъщност ние сме едно семейство. Моето семейство е тук, за което много се радвам. Майка ми, баща ми, брат ми, те са тук. Радвам, че усещам тяхната подкрепа. Вие сте причината да бъда тук. Вие сте жертвали много, за да бъда тук. Сега осъзнавам колко дълъг път сме извървяли заедно", добави 21-годишният испанец. 

"Искам да благодаря и на публиката в Париж, защото още по време на тренировките имах чувството, че съм обграден от много приятели и получавах много любов. Надявам се, че ще се видим отново съвсем скоро", завърши Карлос Алкарас./БТА