Шампионката при жените от Откритото първенство на Франция Ига Швьонтек бе много развълнувана след победата си във финала над италианката Джазмин Паолини.

За водачката в световната ранглиста по тенис това е трети пореден трофей на "Ролан Гарос" и общо четвърти в последните пет години.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

"Искам да благодаря на екипа и семейството ми. Без тях нямаше да бъда тук. Те ми помагат да бъда на най-високо ниво и правят това, независимо от всичко", бяха първите думи на полякинята след триумфа.

"Обичам това място. Идвам всяка година в Париж и отново и отново играя с все по-голямо желание и мотивация. Тази година бях почти изхвърлена от турнира във втория кръг, но ви благодаря, че застанахте отново зад гърба ми", обърна се тя към феновете по трибуните.

"Благодаря на всички вкъщи, на цялото ми семейство, но най-вече на сестра ми. Благодаря и на всички поляци, които дойдоха днес тук, както и на френските фенове. Ще се видим и следващата година, сигурна съм. Желая успех на Джазмин във финала на двойки утре", завърши Швьонтек. / БТА