"На този етап не мисля за рекорда на Джокович. Гледам да се развивам. От това зависи колко титли от Големия Шлем ще спечеля. Сега ще се наслаждавам на третата, а бъдещето е пред мен", каза победителят от тазгодишното издание на "Ролан Гарос" - Карлос Алкарас.

Испанецът е едва на 21 години, а вече има 3 титли от Шлема, като само Откритото първенство по тенис на Австралия му се изплъзва, като в Мелбърн най-доброто му представяне е четвъртфинал.

Алкарас ще продължи традицията си да се татуира за всеки спечелен Голям Шлем. Вторият в световната ранглиста ще си сложи татус на емблематичната Айфелова Кула след триумфа си в Париж вчера. Татуировката ще бъде разположена над левия му глезен, за да напомня победата над Зверев постигната с 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2.  В испанските медии се пошегуваха, че с темпото, с което Алкарас печели големи титли, скоро няма да има място на кожата за татуси. 

Той е най-младият тенисист в историята, който е успявал да триумфира в три поредни години в три състезания от Големия шлем и то на различни настилки.

Алкарас говори за предимствата на играта си пред другите му противници.

"Моята игра става за всеки вид корт от клей до трева. Всичко се постига със стратегия и тренировки. Опитвам се да бъда максимално агресивен и да не отстъпвам пред противника. Ако не си хланодкръвен в съзнанието си, нищо няма да постигнеш", заяви шампионът./ БТА