Анди Мъри все пак може да участва на един от любимите си турнири - Уимбълдън, след като по-рано днес се появи информация, че той няма да играе в надпреварата, стартираща на 1 юли, след като претърпя операция за отстраняване на киста от гръбначния стълб.

ATP Турът по-рано днес публикува, че Мъри, който е двукратен шампион на Ол Ингланд Клъб, няма да бъде на турнира. Възстановяването на британеца ще продължи около шест седмици, като участието му на Игрите в Париж също е под огромна въпросителна. Мъри е двукратен олимпийски шампион от Лондон 2012 и Рио 2016.

Въпреки това, постът на ATP бе изтрит от социалните мрежи, което предизвика съмнения относно физическия статут на 37-годишния тенисист. Нито той, нито мениджърската му компания са потвърдили новината. Мъри се отказа още в първия сет на мача си с Джордан Томпсън от втори кръг на турнира в Куинс в сряда.

"Той вчера се подложи на операция и сега трябва да изчакаме. Информацията ми е, че за момента няма взето решение, да се надяваме на най-доброто за Анди", коментира капитанът на Великобритания за Купа Дейвис Леон Смит. / БГНЕС