Анди Мъри изигра перфектен мач от втория кръг на Уимбълдън и разгроми с 6:1, 6:1, 6:4 холандеца Робин Хаазе само за час и 30 минути. Местният любимец се понрави с играта си и не остави никакви шансове на холандеца, срещу когото имаше едно поражение от четири мача.

Ранен пробив за 2:1 даде импулс на бурно подкрепяния от публиката Мъри, който повече не отпусна гейм на съперника до края на сета. Последва затвърждаване на нула, а след това световният №3 проби за втори път, като отново не даде точка на Хаазе. До края на сета упражнението се повтори още веднъж и частта приключи с 6:1 само за 21 минути, в които Мъри направи една-единствена непредизвикана грешка срещу осем на холандеца, пише tenniskafe.com.

Хаазе не съумя да намери противодействие на разнообразната игра на шампиона от 2013-а и през втората част с загуби отново с 1:6. В третата част Робин Хаазе успя да окаже известна съпротива на Мъри. След като отрази брейкбол във втория гейм, 78-ият в света се държеше до 3:3, но след това се пропука отново, което се оказа решаващо за изхода на сета, а в случая и на мача.

В спор за място на осминафиналите Анди Мъри очаква победителя от срещата между Борна Чорич и Андреас Сепи.