Най-голямата верига за любители в България Интерактив тенис прави специален жест към всички дебютанти и начинаещи, които се включат в категория ИТЛ 500 в Четвъртия вечерен турнир. Надпреварата започва на 1 април в комплекс 360 в Борисовата градина.

По повод новата дестинация лигата подарява на всички дебютанти един безплатен мач в турнира, а състезателите с рейтинг ИТН 10 играят традиционно без такса участие при отпадане в началната фаза. Днес е последната възможност желаещите да се възползват от промоцията, тъй като в събота схемата ще бъде затворена. Следващото състезание на Интерактив тенис ще се проведе в Българския национален тенис център.

"Вечерните турнири са отворени за всички без ограничения по отношение на пол, възраст и предишен опит", каза мениджърът на ИТЛ Ивайло Цанков. "Идеята ни е да дадем възможност на играчи със сходен рейтинг да се срещнат на корта и да предизвикат себе си."

"За да няма мачове между участници с големи различия (начинаещи срещу напреднали) ние разделяме турнирите на различни категории, като всяка има определени изисквания към ИТН рейтинга на играчите, който се променя според резултатите им. Освен разделението на категории, всеки турнири има квалификации, което гарантира, че по-опитните ще бъдат поставени в схемата."

"Искаме да насърчим всеки нов участник да опита състезателния тенис и да изгради свой собствен рейтинг на база участие в нашите надпревари, а не на база картотека към БФТ или други състезания. Интерактив тенис дава шанс на всички да открият нови партньори и да изпитат възможно най-голямо удоволствие от спорта", заяви още Цанков.

Програмата на ИТЛ продължава със срещите на начинаещите и средно напредналите от Четвъртия вечерен турнир. До края на деня е отворено записването за категория ИТЛ 500 от надпреварата.

Началото на сезона на открито ще бъде сложено с Петия вечерен турнир на кортовете на Българския национален тенис център. Мачовете на начинаещите стартират на 15 април, а схемите и за трите категории от надпреварата са отворени.