Студентът в НСА Майкъл Лятов победи трудно Едиз Батран на финала при напредналите в Третия вечерен турнир, който се игра в София Тех Парк. Лятов взе титлата с 2:1 сета (3:4, 4;0 10:6) след оспорван мач и много класни разигравания. Това беше първото му участие в Интерактив тенис, а след като вдигна купата обеща, че няма да е последното.

Срещата започна оспорвано от първата топка, а след размяна на геймове се стигна до тайбрек в първия сет. Лятов не успя да влезе бързо в мача, допускаше повече грешки от съперника и загуби сета. Във втория сет Майкъл успя да се концентрира, наложи разнообразна игра, рискуваше повече и го спечели на 0.

В решаващата трета част Лятов продължи да натиска противника си, като ключов момент бяха няколкото сервиса отдолу, които изненадаха Алигатора. След мача Батран сподели, че не е в най-добра форма, а и по-лесният поток в неговата част е причината да не се противопостави по-сериозно на Лятов. Но пък в турнирите се включват все по-класни играчи, и това е страхотно, добави Едиз.

-     Не бях участвал в състезания от много време, но не ми беше особено трудно срещу Едиз, - каза след мача Майкъл. – Спечелих с много желание и сериозно отношение. Обстановката на турнирите е различна, съперниците са разнообразни. Имах предимството, че съм по-млад и в по-добра форма. За съжаление уча кинезитерапия в НСА и нямам време да играя много. Преди няколко години се картотекирах, но ще се включа в професионални турнири, след като завърша образованието си през следващата година. Дотогава ще участвам в надпреварите на ИТЛ, а със сигурност ще се включа и в Мастърсите.

Майкъл Лятов сподели, че играе от 8-9 годишен и е участвал състезания до 12 години. За пръв път участва в любителски турнир и е доволен от организацията и коректните съперници. Той е една от новите звезди на най-голямата лига за любители в България Интерактив тенис, в която се включват все по-силни играчи. По този начин всички любители подобряват играта си, а срещите стават все по-оспорвани. Принос за това имат и домакините на турнирите, които, като София Тех Парк, предлагат отлични условия за игра и безупречна настилка.

От ИТЛ припомнят, че всички фенове на играта са добре дошли в турнирите и гарантират равностойни противници в първите мачове. Календарът на лигата продължава с Четвъртия вечерен турнир, категории 125 и 250, а желаещите да се включат при най-добрите имат време да го направят до 29 март. Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите можете да намерите тук.