Станимир Стоилов даде своята оценка след мача на Левски срещу ЦСКА 1948, завършил при резултат 0:0 от 16-ия кръг на efbet Лига.

На този етап не сме намерили лекарството да отбелязваме голове. Не смятам, че дори едно попадение ще е достатъчно за отбор като Левски. Стана добър и здрав мач, през второто полувреме трябваше да реализираме попадение. При нас нещата се получават по-трудния начин, ще извървим нашия път. Желанието е налице, трябва ни по-голямо самочувствие пред гола. Не е приятно, че не вкарваме, но линията на защитата остава на добро ниво.

Явно, че има и психологически проблем отборът. Играем на добро ниво, но липсват резултатите. С времето и с натрупване на работа и увереност във футболистите, с едно нови-две попадения, можем да мислим за по-сериозни неща. Когато има нулеви равенства и има пропуски, нормално е да има повече напрежение. С подкрепата от трибуните и клуба Левски няма да отстъпи от битката във всеки един мач. Смятам, че когато играем с лидерите, се справяме добре.

Стефанов получи удар в глезена, в който имаше травма. Надявам се бързо да се възстанови. И трите ни опции в атака излезнаха, ще търсим решение с младите футболисти, които са налични. Травмите са част от играта и с другите ни играчи трябва да компенсираме. Не се оправдаме с контузиите, но са факт. Ще привлечем, ако трябва още някой от школата или втория отбор, за да имаме бройка за играчи. Това е пътят, но няма да се отклоня от пътя да искаме някакви нови играчи за огромни суми.

Прескочихме големи етапи, със скокове и добри игри. Клубът се стабилизира като игра, спечели след дълги години трофей. В много от мачовете играем като равен с равен и дори надиграваме лидерите в шампионата. Отборът е показал, че може, трябва с времето и работа да подобряваме нивото. Виждам горд Левски, затова не се притеснявам. Резултатите понякога ги има, понякога - не. Ако запазим играчите и футболистите, ще можем да се борим за нещо повече другия сезон.

При всички положения през зимата ще мислим аз неголям попълнения, максимум две такива. Клубът има строга дисциплина и не можем да мечтаем, а аз съм последният човек, който ще извива ръце в Левски. Целта беше да спасим клуба, засега се справяме добре. Дали ще намерим централен нападател, ако не успеем, ще играем с това, което имаме. Не е важно една победа или загуба, или да кажа колко велик треньор съм. В момента трябва да се съобразим с това, което ни се предоставя. Има светлина в тунела. Остава най-голямата крачка, която трябва да се направи и като стане, отново да бъдем лидер и в първенството, и в лигата.

Футболистите тренират наистина добре. Те бяха на същото ниво, просто реализираха и имаха малко повече шанс. Трябва да добавят малко самочувствие и увереност във възможностите си. Мисля, че до една година, ще бъдат основен фактор в първенството. Левски има много да изгражда още по своя стил, но с добавяне на нови играчи и с време, ще стане.

Явно при нас има някакво футболно нещастие. Най-важното е да запазим амбицията, желанието и стила на игра. Трябва ни по-голяма увереност. Преди една година не говорихме за игра, а дали ще оцелеем. Този проблем продължава да ни тегли. Аз като треньор и футболистите трябва да надграждат. Като победихме ЦСКА и то категорично, и то не в един мач, нормално да нямаме обяснение за класирането. Трябва да бъдем просто по-добри.