Само 13 минути бяха необходими, за да падне гол в дербито Левски - ЦСКА, но начинът, по който "червените" успяха да поведат в резултата, бе изключително любопитен, и то без да бъде създаден реален сериозен натиск срещу защитата на съперника.

След спокойни първи десетина минути в срещата на стадион "Васил Левски" възпитаниците на Любослав Пенев организираха добро нападение по левия фланг. Именно оттам идваха и най-сериозните опасности за Левски, след като Ивайло Найденов не получаваше никаква помощ срещу бързите играчи на символичните гости.

Антон Узунов
97 снимки

В 13-ата Енрике увлече трима играчи на Левски в близост до тъчлинията и аута, като успя да мушне топката между тях за Варела, пише Sportlive. Плеймейкърът беше оставен абсолютно сам и центрира перфектно топката в наказателното поле. Там най-ниският играч на терена Жул Кейта се внедри между Георги Александров и Фейсал Рерас, за да разпечата вратата на Микулич за 1:0. Рерас изглежда следеше внимателно действието на Кейта, но в последния момент го изпусна.

В същото време и двамата играчи на Левски са с почти 20 сантиметра по-високи от фланговия ас на ЦСКА, който е най-ниският играч на терена - 168 сантиметра.