Гледали ги били! С три минавания на центъра и 10 защитника, не е чудно, че в сектора за гости нямаше нито един човек!
Левски игра с 7 юноши, подлоги! Заради подобна пристрастност и слагачество ви се топи аудиторията!
Стига сте заблуждавали народа, че преименувания Литекс ще играе в ЕКТ! Това, че не присъстват дори в ранглистата на УЕФА нищо ли не ви говори?
Те толкова струват, искате без пари да ви ги раздават!
След като унищожи българския футбол, сега ще унищожава и световния! Това е футболен тероризъм, няма ли кой да го спре това пиянде?
И вашето е една журналистика! Пишете как са се представили новите играчи, това интересува хората! Резултата от контрола, която е първа в подготовката ли е най-важното? Румънците са в края на подготовката си, къде ви е базата за сравнение?
Как да даде резултат това правило, като го лишиха от смисъл? На всички беше ясно как трябваше да действа. Вместо това, започнаха да си градят стратегиите с ранна смяна на младия футболист. Именно от Лудогорец тръгна модата, в 4-ти кръг срещу Монтана. Накрая на първенството, вече нещата се извратиха. Ако формулировката на това правило оставя възможности за тълкуване, колко време трябва да остане на терена юношата, то съвсем ясно пише - футболист до 21 години. Това означава, че с навършването на 21-а, вече не попада в тази категория. Кой и кога реши, че 21 години и 3 месеца отговаря на условието? Над половината отбори нарушаваха правилата през 2016-та. Почти половината първенство се доигра в нарушение на правилото. После пишем, че били паднали от Кипър с 0:3. Нормално да паднат, след като болшинството от използваните млади играчи в първенството, нямат право да участват в националния до 21г.
Не само трябва да остане правилото, а трябва и да се формулира така, че играча да остава на терена до края на мача. Ако трябва, да увеличат броя на играчите на скамейката и при контузия да има друг такъв да влезне в игра. Тогава вече може да се види кой инвестира в школа и кой "живурка" в първенството. Един треньор като вземе 4-5 млади да тренират постоянно с отбора, ще знае да си направи сметката как да играе. Футбола ни копае дъното и колкото и да не се харесва на някои хора подобна идея, тя е резултат на това копаене.
Отделно от това, трябва да се намали и броят на чужденците във всеки отбор, без "ама" и "но". Трябва да се мисли за оцеляването на футбола в България, а не дали им харесва на треньори и собственици. От както е начело на БФС, това ръководство не е постигнало нищо. Само руши и слугува. Нямаме класиране на нито един международен форум. Вътрешното първенство е пълна скръб и след почти всеки мач се говори за "черно тото". Внасяме си национали "от вън" и това, че е разрешено не значи, че е и правилно. Всеки гаф се замазва с някое ново безумно решение или със смяната на селекционера. БФС винаги излиза чисто и не е виновно.
Господа бронзови медалисти, къде ви остана авторитета? Защо загърбихте уважението което получихте когато се завърнахте от САЩ'94? Нима не помните вече препълнения стадион "Васил Левски" и още десетки хиляди по пътя от летището до стадиона, дошли заради вас? Наистина ли мислите, че с мятане на гюбеци по кръчмите поддържате вашия имидж и уважението на българите? Футбола е за феновете, да пълнят стадионите и да се радват. Футбола беше празник за всеки фен, дори в условията на комунизма. Време е, да изтрезнеете и да видите реалността. Длъжници сте на футбола и е време да направите нещо по въпроса. Алтернативата е само една - феновете да се погрижат сами.
Съсипват играта направо. Не си мислете, че е за добро. Промените в футбола, винаги се правят на тази дата, тогава е основана IFAB. Борда е създаден преди точно 130г. от Асоциациите на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. През 1913г. влиза и ФИФА. Председателства се на ротационен принцип, като Британците се редуват, а в годините на Световни първенства, председателства ФИФА. Всяка Асоциация има по един глас, а ФИФА има четири. При гласуване на промени, трябва кворум от 2/3 (примерно ФИФА + 1 Асоциация).
Отдавна се правят опити за промяна на някои от правилата, но от Острова държаха на традициите. Блатер и Платини бяха против някои от промените и затова ги премахнаха. Макар да си го заслужават, поне държаха на тези традиции и на връзката с автентичната игра. Не е трудно да се досетим Кой правеше тези опити и Кой организира процесите срещу тях. Там където футбола не е футбол, а сокър (Soocer), никога не се е държало на традициите. Искат да напаснат играта към техния си пазар и да я доближат до маркетинговите стратегии на NFL, NHL, NBA, MLB., накъсвайки играта с много паузи за праймтайм. Това отблъсква феновете от Европа. Тук и без това замислят да правят още един ЕКТ, само от отбрани отбори и по-престижен от Шампионска лига. Богатите отбори ще стават още по-богати и дори в момента, пропаста между тях и отборите със средно ниво е огромна. Става невъзможно да бъдат достигнати вече, а в същото време лицензионите изисквания са еднакви за всички.
За тебе може и да е, но за всички институции се разглежда като акционерно дружество с устав.
За да напуснете дори доброволно БФС, трябва да се свиква конгрес. Перуката като знае, че си рискува всичко с конгрес, не би го допуснал.
Май изброй всички спортни медии в България. Къде искаш да пишат? "Трета възраст", "Работническо дело"?
Кой служебни задължения са изпълнявали? На видеото се вижда каква разпасана команда са. Задължение им е да те пазят и да съдействат за настаняването на феновете на стадиона. Полицията изглежда не ги разбира така нещата и си мисли, че са ги пратили да бият и да затрудняват влизането на стадиона. Всеки нормален човек, когато някой било то и полицай, започне да го налага с палка безпричинно, е в правото да си защити живота. Дори и да не е настроен агресивно, включва инстинкта си за самосъхранение.
Стадиона в Благоевград изглежда е получил лиценз без да е направен оглед дори, защото пропуските са очевадни.
Крайно време е родната милиция да стане полиция и да разберат, че никой не им е длъжен и че данъкоплатеца очаква да си вършат работата за която е нает. Кое е нормалното да налагаш хората които ти плащат заплатата и да се гавриш с тях, вместо да си свършиш работата за 2 часа и да се прибереш? Какво очакват? Хората да стоят мирно докато ги налагат ли? Само мишки сте се събрали да коментирате. Мишки, които дори не са стъпвали по стадионите. Крайно време е да проумеете, че и Всевишна лига да направят, нищо няма да се промени. Докато държавни служители ходят да изпълняват сключен между клубовете и полицията ангажимент, без каквото и да е желание за работа и със съзнание, че са там само за да бият, ще има кръв по стадионите. В повечето случаи феновете отиват на празник през уикенда да гледат любимия си отбор, а полицаите изпълнени с агресия, като за война. Крайно време е ръководителите им да вземат мерки. Не може в 21-ви век да затваряш хора в клетки и килии и да ги биеш до припадък за собствено удоволствие. В случая дори не е шокиращо окървавените полицаи, предизвикали сами крайния резултат, а това че нито държавата, нито гражданите и данъкоплатците й, нито медии не забелязва погазването на човешки права по абсолютно средновековен начин. Как без видеозапис на случая се осъждат хора, пребити почти до неузнаваемост преди това и без презумпция, че може да не са те извършителите. Направете семинари, покажете им как се справят колегите им по света без да се стига до ексцесии. Научете ги най-накрая, че пръчката не възпитава и че с агресия, отключват агресия.
Ако, ако...
Вземи прочети правилника и тогава сядай да пишеш.
Извън стадиона пише. Ако беше вътре, нямаше да има масов старт на маратонско бягане и нямаше на къде да бягат. По какви доказателства ще съдят момчетата, не е ясно. Няма записи, а свидетели са самите потърпевши. Как ще докажат, че точно те са виновните? За побоя в ареста няма ли да има наказани полицаи? Пак ли ще се затварят очите при полицейски произвол? Всички дето коментирате, може да сте утре вие потърпевшите. Чорбари, вижте се само колко сте жалки. Да не мислите, че никой левскар не е видял снимките на знамената със свастики? А да сте чули някой да ги пращал до УЕФА? Не сте, няма как да чуете защото всеки левскар знае какво е чест и не порти, дори срещу жалки прасета.
Ако има неопровержими доказателства, да издават присъди. Но също и надхвърлилите правомощията си полицаи, малтретирали хората по презумпция.
Отбора на властта не игра ли във Варвара вчера? БКП, Първанов, Б.Б., Томов, обсъждане в парламента?!? В Благоевград беше отбора на Народната власт.
Пичове, не знам от къде искате да чуете или прочетете нещо за да го приемете за истина? Смешно е да се пише за отнети точки и да се търси изкупителна жертва, след като и сами виждате какво става. Нещата не са розови и това е видно за всеки. Така, че стига с тия дребнавости, а елате да подкрепите отбора на стадиона. Само Левски!
Какво общо има Виваком с държавата? Ако просто си чул някакво мнение сред приятели и си решил да го представиш като твое и като достоверна истина, смени компанията. Сегашната ти са много изостанали.
За всичките тия години откакто са на власт, не мога да се сетя за нито една сполучлива инициатива от тяхна страна. Системното погазването на собствените им правилници и безпринципността с която управляват, доведе да ни пробутват сега цялата тая помия. От последните дни се налагат едни мнения и интервюта, на хора нямащи нищо общо с българските правилници. Така наречения "синдик" - удобно сменен за да свърши мръсната работа и нямаща нищо общо с футбола, а сега и довлечения алкохолик от Холандия. Няма как насила да направите образцови клубове и да научите собствениците на управление. Защо като е толкова важна тая идея, не започнете с връщането на насилствено отнетите стадиони на софийските отбори, заграбени от комунистите? Реституцията не е ли за всички? Да се тръгне от базите и школите, а после и да помислят с какво ще напълнят стадионите. С бежанци ли ще е или имат други идеи. Никой няма да гледа мач с празни трибуни, дори по телевизията. А ако хората отидат на стадиона, кой ще им плаща телевизията?
Опраскаха и Морето. Поредната гавра с българския футбол. Жалки коментатор и съдии се натягат на номенклатурата. Само "препълнения" стадион видя истината. С нетърпение очаквам утрешната, поредна доза помия срещу Левски и феновете му, с цел прехвърляне на напрежението от Разград, в посока София. Комплексарщината е на световно ниво.
Това се очертава може би, най-силния отбор на Англия, откакто спечелиха Световното през 66-та. Дори поколението с Гари Линекер, Гаскойн, Плат, Барънс не бяха толкова ефективни. Много силно поколение има сега, което тепърва ще набира скорост и ще се обиграва. Единствения проблем пред Ходжсън ще е кой да води атаката, при наличието на толкова изключителни нападатели.
Полека, дишай! Ще се задушиш от пяната която ти излиза! Имбецил!
1. Левски каквото дължа, си го върна - не му го опростиха и не го намалиха с държавен синдик.
2. Преди това обезпечиха дълговете с имоти и материални актива, а не залагаха една и съща нива всяка година, с надеждата никой да не се светне.
3. Феновете на Левски събраха 405 000лв, чрез дарения, които помогнаха при получаването на лиценз, докато клакьорките от Walt Disney, събраха за своя обичан клуб ЦЕЛИ 11 000лв!?!
С оглед на всичко това, задай си въпроса: В Левски ли трябва да си търсите проблемите или при вас самите? Клошари.
Много хора забравят къде се намираше Левски преди 5-6 месеца и как събирахме за лиценз. От миналата година се промениха много неща. Вече го няма Батков да върти заеми и кредити през фирмите си. Никой не е очаквал да зимуваме на това място в класирането, а от 29 футболисти - 15 са юноши. Хора, дайте по-спокойно, има ни и имаме бъдеще. Какво повече за сега?
Какъв кръг е свършил като на следващия ден имаше още два мача?
Никой клуб не е застрахован срещу ментета. Нали за това са мениджърите - да пробутват ментетата.
Друго бие на очи в статията, а именно отношението на един президент към клуба и как го напуска. С уважение и пълна каса. Българските могат да се поучат само, а не да паразитират до последно и да трупат задължения.
Нямам представа каква е формата на управление на Партизан и дали някой трябва да му приеме оставката. По-важното в случая е, че има ясна представа какви отговорности и задължения има като президент и когато не се изпълнят поставените цели, поема цялата отговорност и то без да оставя клуба със задължения и в разруха.
Какъвто е футбола, такава е и държавата.
В държава стимулираща ниския праг на смъртност, чрез мизерия, президентите на клубове, управляващите футбола и управляващите държавата, се делят на два вида - оперирани от морал и ваксинирани против морал.
Те и от Литекс така си мислеха, ама Гришата им показа, че може да постигне всичко с глупостта си.
Иначе, Весели празници на всички!
Кой от всички? Около 1200 сме
Българската журналистика е "опраскана" тотално.
Докато едните се надпреварват да фабрикуват материали в платените кампании на престъпниците Ганчев и Домусчиев, другите чинно седят и гледат отстрани.
Знаят какво става, но нали колегите им си изкарват хляба, просто мълчат и не пречат.
Защо никоя медия не задава правилните въпроси към Михайлов и БФС? С какво са заслужили този медиен комфорт? Защо ги оставяте да си развяват коня така?
За какви футболни успехи през годината говори? Национален отбор - катастрофа! Направиха така, че българският запалянко да се моли по-бързо да свършват поредните неуспешни квалификации, вместо да очаква с нетърпение започването на новите. Винаги някой друг им е виновен, обикновено треньора. Членовете на ИК на БФС, създават умишлено напрежение по медиите, обиждайки и обвинявайки други отбори, конкурентни на техните, а БФС като орган, се снишава и мълчи. Защо допускат това? Ако са забравили функциите си, да си прочетат отново собствения Устав. Това им мише поведение, превърна първенството в цирк. Как всички да спазват правилата, като контролния орган ги нарушава.
Смятат за собствен успех изцяло финансираното от УЕФА младежко първенство. Какво са постигнали изобщо? Нали уж стратегия имаха след Конгреса, а ситуацията във футбола ни е в пъти по-зле? Безхаберието на Михайлов остави президенти на клубове и членове в ИК да управляват футбола. Външния му вид с който си позволява да излиза на пресконференции е достатъчно показателен. Като да не е спрял да пие от седмица.
Именно Михайлов заяви при повторното си встъпване в длъжност, че при несправяне сам ще подаде оставка. Сега тропа с крак и казва "Няма пък!" Не трябва ли да мисли първо за доброто на футбола?
Защо се допуска и не се наказва членове на комисии да тълкуват различно правилника при еднакви случаи и да не познават правилата?
Как така се заговори, че ИК може да отменя решения на Арбитражната комисия? След нея не беше ли само Арбитражния съд в Лозана?
Не се изпълняват задълженията и към УЕФА и ФИФА. Колкото и неадекватни и некомпетентни да са по случая с Литекс, не се консултират с УЕФА. Защо от УЕФА още не са информирани по случая, нали са длъжни според Наредбата на УЕФА?
На официалната им страница, родното класиране си е с Литекс още. Иначе цялата друга информация - точки, голове, разместване, се подържат!?!
Липсва каквато и да било информация за мача и пише само, че мача е ЗАВЪРШИЛ (а не ПРЕКРАТЕН) 3:0 за Левски.
Крият, защото ще дойдат да разследват. А дойдат ли да разследват, ще открият и как БФС помага и сватосва, докато Литекс и ЦСКА са в акт на припознаване, нарушавайки редица закони.
С две думи, ще хванат на калъп GangBangТройката - БФС, ЦСКА, Литекс.
Абсолютно нищо не е постигнато от това БФС, само проблемите се задълбочиха. Какво основание искат повече?
Да дадат шанс на някой с повече желание и способности, а не да стоят напук на власт. Само медиите и БФС ли не виждат, че има толкова проблеми?
Медийният уют, е за тия който си го поръчат май. Показателно е пращането на екип до Белград, само за да запише мнението на двама сърби, съвпадащо с официално обявеното дни преди това (а и преди започването на сезона)на пресконференция.
Кораба се клати и мишките са ясни.
Не четеш ли?
Първата подготовка е в Свиленград и е за физическото състояние.
Втората е в Турция, за да свикват да играят под напрежение от талибани като тебе.
Човека си знае цената и че по-добро от Левски няма. Гледайте си припознаването, че тия от БФС каквито са неадекватни, ще вземат да объркат нещо. А и от новото БФС надали ще се намери някой да извърши толкова нарушения, че да ви кумува.
Много ясно, разбира се, че вие работите и проблема е другаде. Просто народа не ви харесва. Платини и Блатер също така говореха. Имахте достатъчно възможности, които пропиляхте. Всяка година се убеждаваме как сме грешили в предходната - винаги има още по-надолу. Добра работа ли е, народа да се моли да свършват по-бързо всички квалификации, вместо да очаква с нетърпение да започнат?
Левски поне излезна с името си и заяви позиция. Наивно е да се мисли, че проблемите не тръгват от там. Показателно е състоянието на Националния.
  • 1