Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо сподели, че клубът ще приеме всяко решение на БФС относно статута на Литекс в А група. Иванов заяви в Спортно шоу Гонг, че държи ловчанлии да останат в елита, защото винаги са били фактор в първенството, но подчерта, че ако това ще се случи, ще е с цената на нови компромиси, каквито доведоха до извхвърлянето на ЦСКА и Локомотив София от елита.

"Ще приемем всяко решение на БФС и съответните комисии. Жалко е, че отбор като Литекс стига до такава ситуация. Този отбор беше фактор от 1997 година и винаги е бил такъв. Независимо, че само 4 пъти е бил шампион, той винаги се е борил за евротурнирите. Още повече сега, когато ЦСКА и Локомотив София ги няма. Може би Стойчо Стоилов действа прибързано и импулсивно. Още не разбирам защо извади отбора от терена. Изказвам мое мнение – аз държа Литекс да остане, но ако се направи компромис за един, трябва да се прави за втори, за трети... Заради тези компромиси сме стигнали дотук през изминалите години", каза Гонзо пред Дарик радио.

В същото време шефът при "сините" говори доста витиевато относно зимната селекция, за която уточни, че очаква поне 3-4 нови имена в състава. Със сигурност клубът ще се раздели с централния защитник Аймен Белаид, а още и с нападателите Линел Китамбала и Умар Диаби.

"Първо за да не коментирам конкретни имена - не е коректно сега да говорим за този или онзи футболист. 300 хиляди за Томас Брумс? Ние нямаме такива пари, които да дадем. Изпратили сме оферти, набелязали сме хора. Периодът е такъв, че между Коледа и Нова година много трудно стават нещата. Евентуално развръзка ще чакаме на 4-5 януари. Надявам се на положителни отговори."

"Влезли сме в преговори с двамата наши централни нападатели – Китамбала и Диаби. Ще се разделим с тях по взаимно съглание. Сега разговаряме с техните мениджъри. Реално търсим двама централни нападатели. Има и български варианти, няма да крия. Нищо не е подписано. Не е добре да говоря за някакви неща, които още не са станали."

"Левски, ако намери централния нападател, който му трябва, ще е добре. Това все пак са най-скъпите футболисти и цял свят търси такива. Левски винаги е бил силен, когато е имал силни централни нападатели, които са били способни да решават мачове сами."

"Левски има желание да вземем футболист, който играе у нас. В преговори сме, но още нищо не е ясно."

"Грешки винаги могат да се случат, никой не е застрахован. Ако погледнете визитката на Китамбала, тя не е никак лоша. За този човек са плащани доста сериозни суми. Интервюто, което даде, доста ме разочарова. За едно нещо все пак е прав – в Левски напрежението е огромно. Колкото до маймунските звуци – не съм чувал такива неща, може би той просто е разочарован, че не е играл достатъчно. Треньорът е човекът, който решава кой да играе и кой да бъде в групата. Стойчо Стоев работи с футболистите всеки ден и вижда какво е състоянието им. Специално за Китамбала – той дойде по-късно, имаше проблеми с подготовката, после имаше и контузия, която му попречи. В крайна сметка той не оправда очакванията и не мога да адмирирам това поведение даден футболист да търси вината в треньора, а не в себе си."

"Живко Миланов ако не си намери отбор в чужбина, аз съм убеден, че той ще остане в Левски. За момента не можем да кажем какво ще стане. За Аймен Белаид имаме оферта и сме длъжни да запазим доверието между ръководство и играчи. Да, единствените ни централни защитници са Макс Карнер и Данчо Милиев, чийто договор е до 31 декември. Още очакваме да видим кой ще вземем. Не искам да коментирам имена, за да не предизвиквам съдбата. Не е коректно."

Колкото до подготовката в паузата на полусезона и предстоящото дерби с Лудогорец, Георги Иванов допълни:

"Подготовката вече е почти ясна. Има още една-две контроли, в които да изясним датите. На 20-и заминаваме за Анталия, където ще имаме 6 контроли. Надявам се всички да се подготвим добре и напролет да изглеждаме по-добре."

"Сигурно ще има напрежение в подготовката и мисля, че ще бъдат насочени мислите ни към този мач. В Лудогорец ще е същото. Първенството няма да се реши от този двубой. Той само ще даде насока накъде ще тръгне битката. Ние имаме цели – да влезем в европейските клубни турнири. Много хора ни упрекват, че не искаме да ставаме шампиони. Това щеше да звучи популистки, ако го бяхме казали в начолото. Още не сме готови да станем шампиони, чакаме още трима-четирима нови играчи. Ако ни се удаде възможност, Левски винаги ще се бори за титлата. Нужно е обаче да се казват реалностите."