Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов реагира остро на въпроси към него за исканията за оставка на Изпълкома от страна на Левски и някои футболни личности и заяви, че няма да абдикира от поста си.

„Абсолютно неоснователно. И от Левски, и от тези футболни хора, които отдавна не се занимават с футбол. Когато леко коробът се разклати, мишоците излизат напред. Дори няма да ги споменавам, за да им вдигам самочувствието.“ Борислав Михайлов визира в изказването си Пламен Марков, Стойчо Младенов и Христо Йовов.

БФС търси начин да остави Литекс в А група

„Левски трябва да си гледат собственото ръководство, играта, трансфераната политика. Няма кой да е виновен, че Левски шест или колко не е ставал шампион. Говори се за „синия“ Изпълком, едно време беше „оранжев“. Изпълкомът винаги е бил независим при обсъждането на проблемите, които е имал“, коментира още Борислав Михайлов.

Боби Михайлов за Литекс и съдийските грешки

„От Левски лесно искат оставки, но Лечков правилно попита, защото Изпълкомът не знае кои са собствениците или кой ръководи Левски? Това е в неговия стил, на Лечков, не моят. Не аз. Казах Данчо. Никой от нас не се е оженил за този Футболен съюз. Няма мераклии. Омръзна ми сам да си правя Конгрес и да си го печеля. Най-несериозно от искането на Левски е да няма президенти в Изпълкома. Всички държави имат такива. Това са хора, които си дават парите. Не си представям в него да има само бивши футболисти“, заяви още Боби Михайлов по темата за исканите промени в Изпълкома на БФС. 

Босът на БФС за ЦСКА: Аз не съм One-man show

На въпрос, ако от Левски излязат с добра кандидатура, ще абдикира ли от поста си, Борислав Михайлов обяви: „Няма такъв шанс да абдикирам. Не виждам за какво. Кандидатура се предлага, когато има конгрес. 102 мача имам за националния отбор, 59 като капитан, със сигурност няма да абдикирам.“