Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че според него наказанието на Литекс за изваждането на отбора от терена в мача с Левски е прекалено тежко. Ловчанлии бяха изхвърлени от групата заради самоволното прекратяване на двубоя. 

"Моето мнение е, че тази санкция е прекалено сурова, но за да се отмени трябва да се промени правилника. Другата седмица имаме Изпълком, но не мога да ви кажа какви решения ще бъдат взети. Там сме 15 души членове, които ще обсъдим казуса и ще вземем решение. Освен Литекс ще се обсъждат и всички останали теми, поставени на масата", заяви шефът на БФС. 

Заради поредицата казуси около родния футбол, от Левски поискаха оставки на всички в БФС и свикване на извънреден изборен конгрес. "Сините" искат и в изпълкома да не влизат президенти на клубове. 

"Не видях доводи в декларацията на Левски. Това, с което съм съгласен е, че нещата трябва да се решават на терена, а не и извън него. Всички, които работим във Футболния съюз даваме максимума от себе си за това нещата в първенството да вървят и да развиваме футбола в правилна посока. Доколко успяваме е друг въпрос."

"Със сигурност може да се постигне да няма президенти на клубове в Изпълкома. Това е въпрос, който трябва да се обсъди от Професионалната футболна лига и да се вземе решение, но не мисля, че в това е проблемът на българския футбол."

"Проблемът е, че водещите отбори по един или друг начин имат любими съдии и искат те да им свирят. Сутринта слушах интервю на Димитър Димитров-Херо, в което той каза, че преди мачовете знае кой съдия на кой отбор ще свири. Това според мен е и разковничето."

"Когато опитен съдия показва двойствен стандарт и прави грешки, явно те не са вследствие на некомпетентност, а на нещо друго. Какво е това нещо, питайте тях", сподели още Атанас Фурнаджиев.