Един от основните претенденти за титлата на UFC в лека категория - Майкъл Киеза, е завел съдебно дело срещу ирландската суперзвезда Конър Макгрегър за нападение и нанасяне на емоционална травма.

Киеза беше един от бойците, които пострадаха от безразсъдната постъпка на Макгрегър през април тази година в Ню Йорк. Тогава ирландецът замери с товарна количка автобуса, в който бяха част от бойците, които на следващия ден щяха да вземат участие в събитието UFC 223. В резултат на това няколко парчета стъкло нарязаха лицето на Киеза, като в следствие на това той беше принуден да се оттегли от планираната си среща с Антъни Петис.

Още тогава Киеза заяви, че ще съди Макгрегър и явно не се е шегувал. Боецът с италиански корени е завел дело също и срещу "Барклейс център", защото не са осигурили безопасността, както на него, така и на другите бойци, които бяха в автобуса.

Все още не е ясно каква сума иска като обезщетение Киеза, но тя едва ли ще е малка, тъй като заради пропадналата битка той не получи своя хонорар. Друг боец, който пострада от действията на Макгрегър - Рей Борг, най-вероятно също ще поиска обезщетение от ирландеца, но за сега няма нищо официално, тъй като през последните месеци Борг е зает със здравето на своя син, който трябваше да се подложи на три операции на главата и за щастие всичко е преминало успешно.