Новоизлюпеният шампион на UFC в категория перо Илия Топурия (15-0) сподели емоциите си след гръмката победа над австралиеца Александър Волкановски (26-4) в главното събитие на турнира UFC 298 в Анахайм (САЩ). Испанецът нокаутира фаворита във втори рунд и веднага предизвика звездата Конър Макгрегър.

„Невероятно съм щастлив“, призна Илия. „Хората казваха, че няма да успея. Съмняваха се в мен. Но знаете ли какво? Единственият човек, от когото се нуждаете, за да постигнете нещо в този живот, сте вие ​​самите. Просто работете здраво, не се отказвайте, вярвайте - и всичко ще бъде възможно. Вижте ме, вижте какво съм постигнал."

„Работих невероятно усилено за това и винаги съм знаел, че един ден ще стана шампион на UFC. Така че момчета, няма значение откъде сте, стига да знаете къде отивате. Това, което ви очаква, е много по-важно от това, което оставяте след себе си."

„Дейна, Хънтър, да тръгваме, време е да заведем UFC в Испания. И Конър Макгрегър, ако все още не си изгубил топките, ще те чакам в Испания".