Александър Волкановски ще се изправи срещу Илия Топурия тази събота в основното събитие на UFC 298. Той ще защитава титлата си в категория перо на турнира в Калифорния, но обяви, че е готов да оглави и UFC 300.

Шампионът е уверен в предстоящата битка и би искал да се бие на UFC 300, което ще се проведе в средата на април в Лас Вегас. Организацията на UFC все още не е обявила главното събитие на UFC 300. Юбилейната галавечер ще се проведе на 13 април и Алекс Волкановски би желал да се бие там.

Австралиецът е непобеден в своята категория. От 2013 г. той има само две загуби - от Ислам Махачев в битки за пояса в лека категория. За последно той се би в категория перо през юли 2023 г. и победи Яир Родригес с нокаут.

"Бих бил повече от щастлив да се бия в главното събитие на UFC 300. Това не може да бъде битка в категория перо. Ще трябва да имам противник от лека категория. Трябва да се изправиш пред несгодите. За мен това беше най-лошият от най-лошите моменти.  Сега всички ще видят как ще се завърна. Бия се с непобеден човек, когото всички хвалят. Нямам търпение", каза Волкановски пред медиите.