Президентът на UFC Дейна Уайт обяви главната битка за юбилейното събитие UFC 300q което ще се проведе на 13-ти април в Лас Вегас. Алекс Перейра ще защитава титлата си в полутежка категория срещу Джамал Хил. Това едва ли е огромната битка, която феновете очакваха. Уайт не спираше да говори за огромна историческа битка, но голяма част от феновете останаха разочаровани. Перейра наистина е звезда, но Хил не е от големите имена в спорта.

Перейра е с рекорд 9-2 в ММА и е в серия от 2 поредни победи. В своята последна битка той нокаутира Иржи Прохазка и спечели вакантната титла в края на 2023 година. Алекс е бивш шампион в средна категория на UFC и настоящ такъв в полутежка. Той е бивш двоен шампион по кикбокс лигата GLORY и има 33 победи и 7 загуби в кикбокса.

Перейра спечели 7 пъти с нокаут и 2-те му загуби са след приключване. Той има 6 победи и 1 загуба в UFC. Тази загуба дойде през 2023 година с нокаут от Израел Адесаня. Алекс има 3 победи в бойните спортове над Адесаня, който успя да го победи само веднъж.

Хил е с рекорд 12-1-1 в ММА и е в серия от 4 поредни победи. В своята последна битка той победи Гловър Тейшейра и спечели титлата в началото на 2023 година. Джамал я оваканти, защото получи контузия и така Перейра спечели златото. Хил реално не е губил титлата в битка. Той печели 7 пъти с нокаут.