На 13 април T-Mobile Arena в Лас Вегас (САЩ) ще бъде домакин на най-значимото събитие за годината от най-голямата световна ММА промоция - супертурнира UFC 300. Вече не е тайна, че шефовете на промоцията имат проблеми с главното събитие на картата. Очевидно няколко потенциални мегабитки са пропаднали наведнъж.

LowKick посочи своята версия на топ 5 битки, които биха могли да оглавят шоуто. Почти всяка от тези опции е много противоречива. Например, веднага има две потенциални битки за ирландеца Конър Макгрегър - с американците Майкъл Чандлър или Нейт Диас (трилогия). Но по-рано шефът на UFC Дейна Уайт каза, че Конър ще се завърне не по-рано от есента (възможно е Макгрегър първо да трябва да удължи договора си).

Още два спорни варианта са с участието на шампиона в полутежка категория бразилеца Алекс Перейра. Едно от предположенията е двубой в лимита на тежката дивизия с временния шампион от Великобритания Том Аспинал. Втората е защитата на пояса в трилогия срещу бившия шампион на средна категория - Израел Адесаня.

Последният вариант, включващ и Адесаня, е двубой с новоизпечения шампион в средна категория Дрикус дю Плесис от Южна Африка. Този вариант би бил по-подходящ за дебютното шоу в Африка, за което много се говори напоследък. А шампионът не е сигурен, че ще има време да излекува всичките си травми до април.