Франсис Нгану ще се завърне в ММА след двубоя си с Антъни Джошуа на 8 март в Саудитска Арабия. Бигата на професионалните бойци (PFL) обяви, че Нгану ще направи своя дебют в промоцията срещу победителя от супербитката в тежка категория между Ренан Ферейра и Райън Бадер.

Нгану подписа с PFL през май, само няколко месеца преди загубата му с разделно съдийско решение от Тайсън Фюри в дебютния му боксов мач в кариерата. Камерунецът не само издържа всички 10 рунда срещу шампиона на WBC, но и свали в нокдаун Циганския цар. Това донесе на Нгану бой с бивиия шампион Джошуа.

„Франсис е истинска икона на бойните спортове с глобална база от фенове и привлекателност. Ние, заедно с останалата част от света на ММА, ще наблюдаваме кой ще бъде първият му опонент, Ферейра или Бадер“, каза Питър Мъри, главен изпълнителен директор на PFL .

Клареса Шийлдс, боксовата звезда, която също се състезава в ММА, очаква двубоят Джошуа срещу Нгану да бъде близък. Всъщност тя смята, че ще бъде толкова стегнато, че смята, че ще бъде разделено решение.

„Мисля, че ще бъде добра битка. Отначало някак си почувствах, че Ей Джей ще нокаутира Нгану, така видях битката. Сега някак се промени, чувствам, че ще бъде с разделено съдийско решение ", каза Шийлдс.

„Казвам това, защото ми се струва, че Ей Джей има много за доказване и имам чувството, че когато има много за доказване, понякога той оказва твърде голям натиск върху себе си. Не дава своята игра. А ако не го прави срещу Франсис, съперника също е голям, силен и мощен човек, така че битката може да бъде по-близка. Вярвам, че Ей Джей има всичко в резервоара, за да победи Нгану. Той просто трябва да го направи.“