Илия Топурия продължава тенденцията да докосва и взима шампионски пояси от UFC, които не е спечелил. Топурия направи фотосесията си за UFC 298 с пояса, а сега по време на пресконференцията грабна колана от Волкановски и го вдигна във въздуха, сякаш го е спечелил. Това предизвика реакцията на Волкановски, който му каза да го пипа колкото си иска, тъй като след съботната вечер в Калифорния поясът ще се върне в Австралия.

Не би трябвало да е изненада, че Илия Топурия прави всичко това, тъй като той неведнъж е изразявал увереността си, че ще победи Волкановски в събота вечер и ще го направи с лекота.

"Виждам се как го приключвам в първия рунд, с нокаут", каза Топурия. "Най-вероятно ще бъде с нокаут, освен ако той не се хвърли към краката ми. Ще му изгася светлините... Аз съм част от новото поколение на ММА. Внасям развит стил във всички области на спорта: на крака, в борбата, в граплинга. Смятам, че съм много по-завършен и ефективен боец от Волкановски. Опитът е на негова страна, но младата кръв е на моя страна. Това е моят момент. Божият тайминг е съвършен и Той ме е подготвил за този момент. Няма да има никакъв провал."