Последният двубой преди големият мач на галавечерта в Лондон между Антъни Джошуа и Александър Поветкин предложи сблъсък между Люк Кембъл и Иван Менди. Британецът надделя над френския си съперник, който е смятан за двойник на футболиста на Челси и френски национал Нголо Канте.

Но за разлика от именития си сънародник, той нямаше такова стабилно представяне на ринга на "Уембли". И затова представителят на домакините го победи със сравнителна лекота, за да стане задължителен претендент за световната титла в лека категория.

Кембъл надделя с единодушно решение на съдиите след 119:109, 118:111 и 116:112, за да вдигне победоносно ръце след мача. Съперникът му не беше равностоен в нито един момент и затова съвсем логично загуби срещата.

Менди нямаше загуба в последните три години и половина, но когато се изправи срещу толкова качествен опонент, нямаше отговор на тактиката му и трябваше да преклони глава, колкото и в щаба му да имаха други претенции.

Този мач беше последната подгрявка за феновете преди голямата битка между Поветкин и Джошуа и те с леко нетърпение изпратиха победителя от ринга в очакване на сблъсъка.